Home Turizam Beograd zimi

Beograd zimi

by admin

Jedna od retkih prednosti zime nad ostalim godišnjim dobima jeste upravo taj, snežno beli pokrivač. Svaka cesta, krov i šetalište deluju čisto i jednako pod snegom. Novogodišnjom i uličnom rasvetom čitav Beograd deli jedinstveni praznični duh.
Mnogima je Nova godina dan za donošenje značajnih odluka. Mnogi obećaju sebi da će tražiti drugi posao, početi da treniraraju, da će čitati više i da će potražiti bolji stan. Bilo da je reč o primamljivijoj kiriji, većoj kvadraturi, mirnijem naselju ili većem broju soba, u ponudi Beostana čeka vas stan baš kakav ste i zamislili. Odlučite koji kriterijumi su za vas od presudnog značaja i na osnovu te skale potražite vaš novi dom.
Beograd sa svojim pozorišnim i bioskopskim repertoarom, koncertima, provodima i obilascima, turiste ne ostavlja ravnodušne ni tokom zime. Čisto beli kejevi uz zaleđene reke prizor su za pamćenje, ali ništa ne priraste srcu turistima kao Knez Mihailova zimi. Duž čitave ulice, kao i u sporednim, prostire se novogodišnja rasveta. Dekoracija poput velikog poklona, ukrasa ili lampice koje imitiraju izgled kiše dovode do toga da svaki prolaznik izvadi foto-aparat i zabeleži prekrasan prizor. Miris pečenih lešnika i iskokanih kokica širi se čitavim centrom.
Od spomenika kneza Mihaila Obrenovića, preko Terazijske česme, pa sve na putu do Beogradske tvrđave sa Pobednikom na vrhu, posetioci su uveliko zavoleli Beograd. Čitav Kalemegdan, Novi dor i Stari dvor, Hram Svetog Save, Crkva Svetog Marka, Beograđanka, kao i Gardoš, obavezne su destinacije koje treba posetiti kada se dolazi u Beograd. Kako ove znamenitosti nisu tako blizu jedna drugoj, biće vam potrebno iznajmljivanje automobila.


Iznajmljivanjem automobila sebe ste spasili muka. Zimi je lepo prošetati ako ta šetnja ne traje satima. Naručivanje taksija jedno je od boljih rešenja, osim što uvek postoji opcija da trenutno nema slobodnih vozila i da nije baš najjeftinija opcija. Na taj način, opet ste zavisni od nekoga, kao i u gradskom prevozu. Rent a car vam omogućava da napravite pauzu, da pođete i vratite se kad god želite. Uz to, vi ste taj koji drži sve pod kontrolom onda kada držite i volan. Uvek možete da iznajmite model vozila koji ste oduvek želeli i ujedno da kroz tih par dana odredite da li bi vam takav jedan odgovarao i kod kuće.
Beograd ne gubi svoju lepotu tokom bilo kojeg doba godine. Kojeg god da ste uzrasta, nacionalnosti i karaktera, posetom ovog grada naći ćete zanimljivosti, restorane i parkove koje su baš po vašem ukusu.

You may also like

Leave a Comment