Home Auto vesti Pametno i sigurno preko zime sa ŠKODOM

Pametno i sigurno preko zime sa ŠKODOM

by Stefan Markovic

Zahvaljujući inovativnim značajkama Simpli Clever, vozači ŠKODA su dobro pripremljeni za temperature smrzavanja, sneg i led. Vaš automobil možete pripremiti za zimu u vašem lokalnom ŠKODA servisu u pravo vreme za početak hladne sezone.

Zimski meseci vozačima pružaju dodatne izazove: Pretamnjenje, pada temperature, sneg i led zahtijevaju svu pažnju vozača i oprezan i budan stil vožnje. Svako ko je dobro pripremio svoje vozilo na vreme za zimu je u značajnoj prednosti. ŠKODA trgovci u ove svrhe nude zimsku provjeru kondicije. Oni testiraju funkcionalnost svih komponenti povezanih sa sigurnošću; provjeravaju antifriz radijatora i radi li akumulator dovoljno dobro da pokrene motor pokretača čak i nakon mračnih noći. Pored toga, prelazak na zimske gume je jednako važan koliko i dovoljan antifriz u sistemu za pranje vetrobranskog stakla.

Ali čak ni oni koji su svoj automobil prilagodili zimi neće moći izbeći jedan ili dva dodatna sloja ako je automobil izložen elementima. Nakon padavina, vozilo se mora očistiti od snega i tada će se svaki led morati odstraniti. S vremena na vreme biće potrebno dopuniti rezervoar za pranje vetrobranskog stakla i očistiti prednja svetla i zadnja svetla. Sve se to obično radi na hladnoći i kada je mrak ili sneg. Svako ko ima potrebne pomoćnike u svom automobilu ceniće pomoć. Ovo je mesto gde vozači ŠKODA imaju jasnu prednost: Neke od karakterističnih za marku Simpli Clever ideja posebno su korisne tokom zimskih meseci.

Jednostavno Clever funkcije vam pomažu kroz zimu
Mnogi automobilisti dan započinju brisanjem snega i leda sa svog vozila. Ovo je ono što čini skreper za led, koji se drži u poklopcu goriva svake ŠKODA, neophodnim. Jedna od klasičnih karakteristika Simpli Clever je praktični ravnilo za merenje dubine gazećeg sloja guma. Zimske gume treba da imaju profil od najmanje četiri milimetra tako da imaju dovoljno prianjanja na snežno pokrivenom tlu prilikom povlačenja i pri vožnji sa brda. Oni koji su često uhvaćeni u zimskom saobraćaju, takođe bi trebalo redovno da dopunjuju vetrobransko staklo. Tek tada brisači vetrobranskog stakla mogu u svakom trenutku pružati jasan pogled na put. ŠKODA modeli poput SCALA ili KAMIK nude jednostavan, ali vrlo zgodan dodatak. Rezervoar za vodu za pranje ima posebnu kapu koja se otvara u levak. Antifriz i voda se mogu sipati bez prolijevanja bilo kakvog pranja zaslona, sprečavajući bilo kakvo kapanje na pod kroz motorni prostor. Ova funkcija je takođe dostupna kao originalan dodatak za sve ostale ŠKODA modele.

Kišobran je takođe vrlo koristan pratilac zimi: dobro je znati da sva ŠKODA vozila imaju jedno na brodu kao drugo klasično Simpli Clever. Nalazi se u pretincu na vozačevim vratima i uvek je pri ruci kada se nebo otvori. Praktični dodatak su i sigurnosni prsluci u svakom odeljku za vrata. Prenosivi LED lampica, koja je integrisana i napunjena u prtljažniku, pruža svetlost u zimskoj tami. Standardno se isporučuje, na primer, u ŠKODA KAMIK iz linije opreme Ambition.

Pored ovih Simpli Clever karakteristika, vozila ŠKODA imaju i brojne druge odlike koje obezbeđuju veću udobnost i sigurnost zimi. Grijani prednji prozori, vanjska ogledala i mlaznice za pranje osiguravaju da pogled uvek bude jasan i da sistem za pranje vetrobranskog stakla funkcioniše pouzdano, čak i na temperaturama ispod smrzavanja. Još veći komfor obezbeđuje se opcionalnim grejanjem upravljača ili pomoćnim grejanjem, koje se može daljinski upravljati pametnim telefonom putem mrežnih servisa ŠKODA Connect.

You may also like

Leave a Comment