Home Auto vesti ŠKODA KAMIK i SCALA sada su dostupni sa 1.5 TSI motorom koji prelazi domet

ŠKODA KAMIK i SCALA sada su dostupni sa 1.5 TSI motorom koji prelazi domet

by Stefan Markovic

Mlada Boleslav, 17. decembra 2019 – Gradski SUV ŠKODA KAMIK sada je dostupan i u 1,5 TSI formatu. Ovaj četvorocilindrični benzinski motor isporučuje 110 kV (150 KS), što ga čini najsnažnijim od pet motora dostupnih za KAMIK. 1.5 TSI dolazi sa Active Cilinder Technologi (ACT) i filterom čestica benzina. Pored vešanja sa povećanim zaleđem, razvijenog specijalno za KAMIK, ovaj novi gradski SUV dostupan je i sa opcionim sistemom Sport Chassis Control sa dva podešavanja vešanja. 1.5 TSI motor koji je prekriven dometom sada je za ŠKODA SCALA dostupan i na svim većim evropskim tržištima.

Turbopunjeni četvorocilindrični 1.5 TSI sa direktnim ubrizgavanjem pruža snagu od 110 kV (150 PS), što ga čini najmoćnijim motorom za novi ŠKODA KAMIK. U kombinaciji sa nadolazećim motorom od 1.0 G-TEC prirodnog gasa (CNG) sa 66 kV (90 KS), on zaokružuje raspon motora gradskog SUV-a koji će se tada sastojati od ukupno pet modernih i efikasnih jedinica. Koristeći automatsku tehnologiju zaustavljanja / pokretanja i povrat energije kočnice, svi motori su u skladu sa trenutnim Euro 6d-TEMP standardom emisija.

1.5 TSI koristi ručni šestostepeni menjač ili opcioni sedmostepeni DSG menjač za isporuku snage na prednje točkove. Kada je pod malim opterećenjem, tehnologija aktivnog cilindra automobila (ACT) automobila automatski gasi dva cilindra kako bi se smanjila potrošnja goriva. Benzinski filter za čestice smanjuje emisiju čestica. Pored posebno razvijenog vešanja KAMIK-a, koji nudi najbolju klasu zazora od zemlje, kupci mogu naručiti opcioni Sport Chassis Control sistem. Ovo uključuje ogibljenje spušteno za 10 milimetara i elektronski podesivi amortizeri koji omogućavaju dve različite postavke ogibljenja.

Kao model ulaznog nivoa za porodicu ŠKODA SUV, KAMIK koristi sopstveni jezik dizajniranja KODIAK i KAROK. Podeljeni farovi sa dnevnim svetlima postavljenim na vrhu stvaraju prepoznatljiv izgled. Sa dužinom od 4.241 milimetara, KAMIK je kompaktniji od svojih većih braća i sestara. U kombinaciji sa povišenim položajem sedenja, to ga čini savršenim automobilom za istraživanje urbane džungle. Postavlja nove standarde za prostranost u svom segmentu, nudi inovativne asistencijske sisteme (od kojih su neki već uključeni u standard), do devet vazdušnih jastuka, kao i vrhunsku povezanost zasnovanu na najnovijoj generaciji VV Grupe Modularnog Infotainment-a Matrica. Takođe dolazi sa brojnim Simpli Clever karakteristikama koje čine svakodnevnu vožnju ugodnijom, kao što su opcionalno automatski postavljena zaštita od ivice vrata (jedinstvena u ovom segmentu), električna vrata prtljažnika i električno otključavanje, uvlačiva šipka za vuču. Prostor za prtljag sadrži uklonjivu LED baklju na nivou Ambition opreme i iznad.

ŠKODA SCALA je sada dostupna sa benzinskim motorom od 110 kV (150 KS) 1.5 TSI na svim glavnim evropskim tržištima. Kao i kod KAMIK-a, SCALA 1.5 TSI može se spariti sa ručnim šestostepenim menjačem ili opcionim sedmostepenim DSG-om. Opcioni Sport Chassis Control snižava ogibljenje hatchback-a za 15 milimetara i nudi dve postavke ogibljenja zahvaljujući svojim elektronski podesivim amortizerima. SCALA kombinuje emotivni dizajn sa vrhunskom funkcionalnošću i vrhunskom povezanošću. Odlikuje se izvanrednom aktivnom i pasivnom sigurnošću, potpunim LED svetlima i zadnjim svetlima, tipičnom ŠKODA prostranošću i najvećim prtljažnikom u svojoj klasi.

You may also like

Leave a Comment