Home Auto vesti ŠKODA KAROK se takođe proizvodi u Nižnjem Novgorodu, a od jeseni 2020. u Bratislavi

ŠKODA KAROK se takođe proizvodi u Nižnjem Novgorodu, a od jeseni 2020. u Bratislavi

by Stefan Markovic

Isporuke kompaktnog SUV-a već 2019. prelaze 137.700
Pogon u Nižnjem Novgorodu u Rusiji je još jedno mesto za proizvodnju KAROK-a, uz Kvasini, Mlada Boleslav i Ningbo
Sledeći korake ŠKODA CITIGOe iV, ŠKODA KAROK će biti drugi ŠKODA model koji će se, takođe, jeseni 2020. montirati u fabrici u Bratislavi.

Mlada Boleslav, 12. decembra 2019. – ŠKODA AUTO reaguje na uporno veliku potražnju za ŠKODA KAROK započinjući danas serijskom proizvodnjom kompaktnog SUV-a u Nižnjem Novgorodu. Ruska fabrika je još jedno mesto za proizvodnju KAROK-a, pored Kvasinija, Mlade Boleslave i Ningbo-a. Od jeseni 2020. godine, ŠKODA KAROK će se takođe proizvoditi u Bratislavi.

Michael Oeljeklaus, član Upravnog odbora ŠKODA AUTO za proizvodnju i logistiku, naglasio je, „Od svog predstavljanja na tržištu u oktobru 2017. godine, naš kompaktni SUV oduševio je kupce širom sveta. Potražnja znatno premašuje ponudu. Zahvaljujući proizvodnoj mreži kompanije Volksvagen Group i saradnji s našim ugovornim proizvođačem GAZ u Rusiji, sada možemo proizvesti dodatne jedinice KAROK i bolje ispuniti trajno veliku potražnju ovog modela. “

Kompleti srušeni (CKD) za KAROK sastavljaju se u Nižnjem Novgorodu. Pored OCTAVIA i KODIAK, KAROK je treća linija modela ŠKODA koja se proizvodi u ruskoj fabrici.

Vozila srednje srušena vozila (MKD) biće takođe u potpunosti sastavljena u glavnom gradu Slovačke Bratislavi od jeseni 2020. godine. Tela KAROK nastavit će se proizvoditi i bojati u fabrici ŠKODA AUTO Kvasini u Češkoj Republici. Između ostalih modela, električni ŠKODA CITIGOe iV već se gradi u glavnom gradu Slovačke.

ŠKODA KAROK – ključni stub SUV strategije
Otprilike dve godine nakon što je započeo proizvodnju, KAROK je dostigao oznaku četvrt miliona miliona izgrađenih sredinom septembra 2019. Prošle godine je češki proizvođač automobila isporučio 115.700 KAROK kupcima širom sveta; u prvih jedanaest meseci 2019. godine ta brojka je bila 137.700. Ovo model čini jednim od trenutno najpopularnijih ŠKODA modela.

You may also like

Leave a Comment