Home Auto vesti Šta čini Skoda Kodiak porodičnim automobilom?

Šta čini Skoda Kodiak porodičnim automobilom?

by admin

Šta čini Skoda Kodiak porodičnim automobilom?

Skoda Kodiak je jedan od najboljih SUV-ova za porodicu koja voli da istražuje vani. Ovaj porodični prevoznik ima izvanrednu terensku sposobnost koja može da preuzme i najteže terene. Njegovo evropsko oblikovano tijelo ima oštre linije i prekrasne akcente koji čine sportsku siluetu.

Unutar Kodiak-a je prostrana kabina koja je napunjena sadržajima kao što su držači za čaše i više skrivenih pretinca. Ergonomska unutrašnjost takođe nudi obilje prostora za noge i naslona za glavu. Sklapanjem sedišta u trećem redu dobit ćete do 765 litara skladišnog prostora.

Uz impresivnu reputaciju, ovaj SUV je ujedno i najbrži 7-sedni SUV i drži rekord staze u Nurburgringu od 9 minuta i 29 sekundi. Poput svih Skoda vozila, Kodiak je takođe napunjen Simpli Clever karakteristikama koje povećavaju vaše vozačko iskustvo.

Koliko je pouzdan Skoda Kodiak?

Pod haubom Kodiak radi na 2,0-litarskom turbo-benzinskom motoru koji stvara 132 kV snage i 320 Nm obrtnog momenta. Pogonski sklop je spreman sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Što se tiče uštede goriva, ona iznosi solidnih 9,5 litara na kilometar.

U 2018. godini, Skoda Kodiak je nagrađen kao najbolji SUV indeks najboljeg performansa. Independent UK je takođe uradio istraživanje pouzdanosti pre nekoliko godina, a Kodiak je uvršten među deset najpouzdanijih velikih SUV modela. Poznati SUV-ov Škoda dobio je ocenu pouzdanosti od 79,6% od svojih sadašnjih i bivših vlasnika koji su bili ispitani.

Pored kvalitetne izrade, Kodiak je takođe pun sigurnosnih karakteristika kao što su:

Prednja asistencija sa autonomnim kočenjem

Zadnje upozorenje u saobraćaju

Adaptivni tempomat

Surround Area Viev

Kamera za vožnju unazad

Parking senzori

Skoda ga je takođe opremila sistemom Climatronic koji kontroliše i temperaturu u kabini i smer vazduha.

Da li je Skoda Kodiak vredna kupovine?

 Na osnovu svog ukupnog predloga vrednosti, Skoda Kodiak definitivno vredi vašeg novca. Ima sve što vam je potrebno za porodični automobil, posebno njegovo jedinstveno iskustvo u vožnji. Njegova kabina takođe ima dovoljno prostora za rastuću porodicu.Takođe je jedan od najsigurnijih SUV-a na tržištu i dobio je ocenu Euro NCAP sa pet zvezdica. Kodiak se trenutno prodaje u Australiji sa svojom Sportline varijantom koja je dodala sportske karakteristike i luksuznu presvlaku. Neke od njegovih opcija pakovanja uključuju i ukrase poput srebrnih krovnih šina i plafonske rešetke od crnog sjaja.

Da li Skoda Kodiak ima krovni pokrivač?

 Osnovni model Skoda Kodiak i varijanta Sportline nemaju panoramski krov kao standard. Dobra vest je da je krov dodatna funkcija koju Skoda zastupnik može da vam instalira.Kolika je cena Škode Kodiaka na putu?

 Osnovni model Kodiak-a koštao je 44.190 dolara, dok je njegov gornji deo linije označen na 65.990 dolara. Što se tiče Kodiak-ove cijene na putu, trenutno je planirana na 47,940 dolara.Ako želite da dobijete funkciju virtualne kabine, koja je nadograđeni sistem za zabavu, morate platiti dodatnih 700 USD.

Skoda Kodiak je porodični automobil zbog svoje kombinacije ergonomske kabine, bezbednosnih karakteristika i opšte udobne vožnje. Takođe ima pristojnu potrošnju goriva i impresivnu pouzdanost. Pored toga, jedan je od najpristupačnijih velikih SUV-ova na tržištu koji ostaje veran svojoj osnovnoj vrednosti.

You may also like

Leave a Comment