Home Auto vesti Skoda Octavia 2013

Skoda Octavia 2013

by admin

Skoda je počela testirati novu generaciju Octavia pre nekoliko meseci, a danas je kompanija konačno odlučila da objavi zvanične informacije o svom najprodavanijem modelu ikada. Model stiže samo dva meseca nakon službenog predstavljanja novog Rapida i biće pušten u prodaju početkom 2013. godine.

Nova Skoda Octavia zameniće drugu generaciju otkrivenu 2004. godine i preći će sa trenutne A5 (PK35) platforme na novu MKB platformu. Ovo je takođe platforma koja se koristi za Golf sedme generacije, što znači da će sledeća Škoda većinu svojih tehničkih delova deliti sa Golfom.

Nova generacija Octavia će nuditi novi jezik dizajna eksterijera – koji se takođe vidi na limuzini Rapid – i pružiće „puno prostora, kvaliteta, precizne izrade, modernu, zrelu tehnologiju, bezvremenski dizajn, visoku funkcionalnost i najbolji odnos cene i cene. . “

Nova generacija Octavia će se graditi na novoj MKB platformi kompanije, što znači da će značajno rasti u dužinu i širinu: biće 90 mm (3,54 inča) duža i 45 mm (1,77 inča) širina. Međuosovinsko rastojanje takođe će biti 108 mm (4,2 inča) što će ponuditi bolju unutrašnjost prostora za putnike straga.

Izvana nova Octavia izgleda sportskije i dinamičnije od modela koji zamenjuje zahvaljujući izrazitijim horizontalnim linijama i novoj silueti u obliku kupea. Ispred modela će se razlikovati novi Škodin logotip i novi dizajn prednjih svetla. Stražnji dio je također redizajniran tako da sada nudi preciznost, klasičnost i savršene proporcije.

Unutrašnjost je takođe u potpunosti redizajnirana sa kvalitetnijim materijalima i novim tehnologijama, uključujući potpuno novu generaciju radio i radio-navigacionih sistema.

Sigurnosne karakteristike:

  • Funkcija kočenja sa prednjim pomoćnikom / u slučaju nužde (od maja 2013.),
  • Lane Assistant,
  • multikolizijsko kočenje / automatsko aktiviranje kočnice u nesreći,
  • Pomoćnik za zaštitu posade / osiguranje vozila u nezgodnoj situaciji, – * pomoćnik za aktivnost vozača (detekcija umora)
  • aktivni prednji otvor za zaštitu pešaka
  • do devet vazdušnih jastuka,
  • Sigurnosni pojasevi sa 3 tačke
  • vazdušni jastuci za kolena (standard u zemljama EU)
  • zadnji bočni vazdušni jastuci

Pod haubom Skoda će staviti liniju novorazvijenih benzinskih i dizel motora. Octavia će se po prvi put nuditi sa 1.6-litarskim TDI motorom koji isporučuje impresivnu potrošnju goriva od samo 3,4 litara na 100 kilometara (69 US mpg). Pored ovog motora, sedan će dobiti četiri nova benzinska motora i tri druga moderna TDI common-rail dizelaša.

Svi motori, osim benzinskih i dizelskih opcija, biće ponuđeni sa start-stop sistemom i oporavkom. Kupci će imati mogućnost izbora između ručne i automatske DSG transmisije, pri čemu će kasnije verzije stići sa pogonom na sve točkove.

You may also like

Leave a Comment