Home Uncategorized Evo kako da uredite malo kupatilo

Evo kako da uredite malo kupatilo

by admin

Kupatilo je prostorija koja ima jako bitnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Služi nam za održavanje lične higijene ali i regeneraciji naše energije. Kupatilo je uglavnom manja prostorija od ostalih u našim domovima pa ponekad je pravi izazov urediti je. S obzirom na to da kupatila danas predstavljaju prave male oaze u kojima naš dan započinjemo ali i završavamo potrebno je posvetiti pažnju renoviranju istog. Imajte na umu da i mala kupatila mogu izgledati veće i prostranije samo ukoliko ih sredimo na pravi način.

U nastavku ćemo vam dati par smernica. Kako bi vizuelno povećali prostor koristite svetle boje i ogledala. Svetle boja za razliku od tamnih uneće svežinu u vaše kupatilo ali i odaće utisak da je prostorija veća nego što zapravo jeste. Koristite belu, krem, svetlosivu i nećete pogrešiti. Boja sanitarija takođe neka vam je u beloj ili nekoj svetlijoj boji. Prilikom kupovine lavaboa i I wc šolje birajte one manjih dimenzija. Danas možete pronaći konzolne wc šolje koje su upravo manjih dimenzija, ugrađuju se u zid i jako su pogodne za manja kupatila. Birajte onaj lavabo koji se postavlja uz kupatiski nameštaj. Ormarić koji bi vam se u tom slučaju nalazio ispod lavaboa  poslužio bi vam između ostalog i za sakrivanje sifona, odvoda ali i za odlaganje stvari. Lavabo možete uzeti u bilo kom obliku bitno da je samo manjih dimenzija i savet je da iznad postavite ogledalo i obavezno rasvetu. Bide bi vam u ovom slučaju samo zauzimao prostor tako da vam je on nepotreban. Kupite tuš kabine umesto kade. 

Staklene tuš kabine predstavljaju inovativnije rešenje u kupatilima i danas na tržištu možete ih pronaći u velikom broju. Umesto kade postavite tuš kabinu sa staklenim vratima ali bez okvira jer na taj način štedite prostor. Staklene tuš kabine doprineće luksuznijem izgledu vašeg kupatila i možete ih kombinovati uz bilo koje pločice . Takođe ove tuš kabine rade se po meri tako da ne morate brinuti o eventualnom uklapanju u vaš prostor.

Staklo za tuš učiniće da vidimo drugi kraj prostorije a to je ono što upravo daje utisak većeg prostora. Ovaj tip kabine štedi dosta prostora a izgleda prefinjeno i luksuzno. Takođe mnogo je lako za održavanje. Tuš kabinu možete uzeti u poluoblom, četvrtastom, pravougaonom obliku. Mogu se ugrađivati i u uglove kupatilo čime dodatno štedite prostor. Možete im birati dubine, ali i prostor za sedenje i odlaganje raznih preparata za tuširanje. Ove tuš kabine jako su popularne u svetu i jako pogodne kako za mala tako i za velika kupatila. 

Rasveta je takođe jako bitna kada su manja kupatila u ptanju i tu treba dobro razmisliti gde bi ga i kako postavili. Ono što će vam uštediti prostor jesu police. Police možete uzeti staklene ali i od nekog drugog materijala samo imajte na umu ostatak enterijera kako bi vam se sve uklopilo. Kupatilski nameštaj a tu spadaju ormarići, zidne police, ogledala i drugo gledajte da ipak budu od kvalitetnijih materijala. Medijapan je možda u ovom slučaju najbolji jer ne proopušta vodu i paru. Osim toga jednostavan je za održavanje.

You may also like

Leave a Comment