Home Auto vesti Rent a car ili taxi

Rent a car ili taxi

by admin

Život u bilo kom iole većem gradu gotovo je nemoguće zamisliti bez nekog vida prevoza, a najčešće je to automobil jer predstavlja daleko praktičnije i komfornije rešenje od korišćenja, na primer, javnog gradskog prevoza.

Gradovi rastu iz dana u dan i ujedno postaju sve naseljeniji, pa su saobraćajne gužve postale svakodnevica za većinu nas, dok istovremeno relacije koje je potrebno preći tokom svakodnevnog završavanja obaveza postaju sve duže, kao i vreme provedeno u vožnji. Zbog svega toga postavlja se pitanje kako se što efikasnije kretati po gradu, ali i šta je najisplativije.

Sopstveni automobil

Posedovanje sopstvenog automobila definitivno je najisplativije rešenje, ali samo u slučaju da vam je automobil svakodnevno potreban. Ukoliko to nije slučaj, posedovanje istog ne ispostavlja se kao najpraktičnija, ali ni najjeftinija opcija. Pre svega zato što treba uzeti u obzir sve troškove koje sa sobom nosi posedovanje automobila na godišnjem nivou. Tu su troškovi održavanja, tehničkih pregleda, godišnje registracije, ali i pitanje parkinga koje je naročito postalo problem u Beogradu u poslednjih nekoliko godina. Ukoliko automobil ne vozite često, poželjno bi bilo da bude parkiran na nekom pouzdanom mestu, kako ne biste morali da brinete za njegovu bezbednost, a iznajmljivanje npr. garaže u tom slučaju dodatni je trošak.

Taxi ili rent a car?

Ukoliko se ispostavlja da vam automobil nije svakodnevno potreban, sledeće pitanje je da li se odlučiti za taxi ili iznajmljivanje automobila Beograd.

Na prvi pogled, može vam se učiniti da je taxi bolja opcija, ali razmislite dvaput. Korišćenje usluga taksi i sličnih službi (koje funkcionišu npr. preko aplikacija) poprilično košta, naročito u Beogradu, pa ukoliko vam je u toku dana više puta potreban prevoz, ili ćete se voziti sa jednog na drugi kraj grada, to može poprilično da vas košta. Istovremeno, sa porastom tržišta iznajmljivanja automobila i posledičnim rastom konkurencije na tom tržištu, jeftin rent a car više nije  nemoguće pronaći, a tu su i brojne druge pogodnosti koje ove agencije nude kako bi privukle, ali i zadržale klijente. 

Ukoliko ste u gradu na primer turistički ili poslovno, rent a car je odlična opcija jer možete u potpunosti samostalno da upravljate svojim vremenom, ali i da isplanirate posetu nekom drugom gradu ili mestu u okolini, a da vas to ne košta previše, dok ujedno uživate u svim prednostima novih i sigurnih automobila kakvi se mahom nalaze u ponudi naših rent a car agencija. Jedna od prednosti jeste i rent a car bez depozita – mogućnost da željeni automobil rezervišete bez ikakve prethodne uplate, odnosno da plaćanje izvršite po preuzimanju vozila.

Kada je u pitanju taxi prevoz, svakako je zgodno to što neko drugi vozi umesto vas, pa ne morate da brinete o saobraćajnim gužvama. Ipak, poslednjih godina i rent a car Beograd agencije nude usluge svojih profesionalnih vozača, pa i o ovoj opciji treba razmisliti. Taxi definitivno predstavlja dobro rešenje ukoliko imate bilo kakvu neplaniranu situaciju, treba negde hitno da stignete, ili da se kasno uveče vratite kući, i tako ga treba i koristiti. Za sve druge varijante, prednost svakako treba dati iznajmljivanju automobila kao daleko isplativijoj opciji.

You may also like

Leave a Comment