Home Turizam Saznajte šta posetiti u Beogradu

Saznajte šta posetiti u Beogradu

by admin

Beograd je glavni grad države Srbije i jedan od zanimljivijih i lepših prestonica Evrope kada je u pitanju istorija, njene prirodne lepote kao i arhitektura. Beograd je poznat i po ljubaznošću i srdačnošću svojih stanovnika a pogotovu po noćnom provodu.

Kako sebi olakšati turistički obilazak?

Ako ste se pitali šta je to što biste posetili u Beogradu, pišemo vam u nastavku par predloga. Jedno od prvih stvari koje treba da rešite kada stignete u Beograd jeste smeštaj, potrudite se da to bude centar grada. Ovo govorimo zbog toga što će vam iz centra grada biti mnogo lakše da stižete i obiđete mnogo toga. Ukoliko niste sopstvenim prevozom iznajmite automobil. Smeštaj možete potražiti svakako i van centra grada ali i u tom slučaju bi vam najbolje bilo da iznajmite automobil kako ne bi gubili vreme na javni gradski prevoz i gužve. Javni gradski prevoz u Beogradu ume da bude dosta otežan usled svakodnevnih gužvi a sve to vreme koje gubite je dragoceno ukoliko ste turistički u našem glavnom gradu i želite da obiđete mnogo toga. Rent a car aerodrom Beograd je još jedna od prednosti ove usluge koja se dosta često koristi među strancima. Dakle po sletanju vas iznajmljeni automobil već sačeka bez da morate da odlazite fizički u agenciju i iznajmljujete isti. Pri preuzimanju vozila obavezno pregledajte auto kako spolja tako i unutra i u slučaju nekih oštećenja kontaktirajte predstavnike agencije. Ako iznajmljujete automobil spremite sledeću dokumentaciju pasoš ili ličnu kartu i vozačku dozvolu. Takođe potrebno je da imate navršenu 21 godinu života.

Šta posetiti u Beogradu?

U našem glavnom gradu ima dosta predivnih mesta koje možete posetiti a ovde ćemo vam pobrojati neka od. Kalemegdan je jedno od najpoznatijih mesta u našem glavnom gradu koje nikako ne trebate da propustite da obiđete. Ovo je jedan od simbola grada Beograda i upravo ovde možete videti i spomenik “Pobednik“ delo vajara Ivana Meštrovića. Ako posetite Kalemegdan uživaćete u pogledu i prizoru ušća reke Save u Dunav. Kalemegdan je smešten u samom centru grada odakle lako možete stići i na druge lokacije.

Nedaleko od Kalemegdana je Dorćol koji je poznat po svom urbanom izgledu, kafićima i restoranima, a za sve ljubitelje šetnje tu je i šetalište 25. maj do kog se dolazi vrlo brzo.

Skadarlija

Ovo mesto definitivno morate posetiti ukoliko ste u Beogradu turistički. Skadarska je ulica dugačka 500 metara popločana kaldrmom i mesto je okupljanja mnogih umetnika, pesnika, glumaca svoga vremena. Najpoznatija boemska četvrt mesto je najstarijih kafana sa ovih prostora a neke od njih su Tri šešita, Dva jelena, Šešir moj.

Ada ciganlija je takođe mesto koje trebate posetiti ukoliko dolazite u Beograd, ovde se možete osvežiti tokom letnjih meseci i mesto je kao stvoreno za uživanje, odmor i relaksaciju. Svoj boravak u Beogradu možete olakšati opcijom rent a car aerodrom Nikola Tesla i jednostavno i lako stizati na sve željene lokacije.

You may also like

Leave a Comment