Home Turizam Obilazak Beograda turistički

Obilazak Beograda turistički

by admin

Glavni grad Srbije, Beograd je ujedno najnaseljeniji grad u državi i vrlo je popularan među turistima. Ono što ga čini tako posebnim jeste bogato kulturno nasleđe, već poznati nezaboravni beogradski noćni provodi, bogata istorija i velika srdačnost kod naroda koja se može oseteti na svakom ćošku. Beograd je između ostalog jedan od najposećenijih gradova u Evropi, generalno je veliki i ukoliko planirate da ga posetite izdvojite bar tri dana kako bi uspeli da obiđete sve ono što ste planirali. Takođe bitno je znati da su u Beogradu pojedine znamenitosti ali i lokacije koje su vredne posete na jednom kraju grada a druge na drugom pa tako uzmite u obzir da će vam biti potrebno prevozno sredstvo. Na raspolaganju su vam svakako javni gradski prevoz, taksi prevoz ili rent a car.  

Javni gradski prevoz uvek možete koristiti ali ono što je bitno napomenuti jesu gužve, pogotovo radnim danima. Pa je vrlo moguće da ako se odlučite baš za ovaj tip prevoza da će vam te gužve predstavljati problem. Možda ne stignete da obiđete sve za taj dan što ste planirali a vrlo često se dešava da morate da promenite i po nekoliko gradskih linija. Moramo biti iskreni da možda gradski prevoz i nije najbolja opcija ukoliko ste svega na dva tri dana u Beogradu. U tom slučaju razmislite i o drugim vidovima prevoza. Tu je svakako i taksi prevoz ali on ume da bude skup ali svakako daleko je komforniji. Ne zavisite od reda vožnji i lakše stižete do željenih lokacija. Potrebno je znati da je vožnja noću skuplja jer se naplaćuje po noćnoj tarifi koja je generalno skuplja. Možda i najbolje rešenje ukoliko imate na umu posetu Beogradu od nekoliko dana jeste da uzmete rent a car Beograd.

Prednosti rent a car-a

Iznajmljivanjem automobila u daleko ste većoj prednosti. Pored toga što ste gospodari sopstvenog vremena u smislu da možete kretati kad god, gde god želite, vi sami odlučujete i gde ćete stati, koliko se zadržati i još mnogo toga. Rent a car je dosta i povoljnija opcija ako ste u nekom gradu na nekoliko dana od recimo usluge taksi prevoza. Rezervaciju samog vozila možete izvršiti vrlo lako. Takođe imate opciju preuzimanja iznajmljenog automobila gde vi želite sve u konsultaciji sa rent a car agencijom. Ukoliko niste sigurni koju bi agenciju odabrali savet je da se prvo raspitate o uslovima kod njih par. Obavezno pitajte sve što vas interesuje, uključujući cene usluga, pa i mogućnost opcije rent a car bez depozita. Prilikom iznajmljivanje vozila od dokumentacije će vam biti potrebna lična karta ili pasoš, vozačka dozvola i svakako navršena 21 godina života. Prilikom preuzimanja vozila obavezno dobro pogledajte automobile kako spolja tako i unutra i ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti odmah kontaktirajte predstavnike agencije. Najbolje da tom prilikom imate telefon i uslikate ono što vam se čini sumnjivim, na taj način bićete sigurni i isključićete mogućnost da vas eventualno okrive za nešto što niste uradili. Ukoliko niste vozač imate na raspolaganju i opciju iznajmljivanja vozila sa vozačem. Ovu uslugu dosta koriste ljudi iz poslovnog sveta. 

You may also like

Leave a Comment