Home Turizam Zašto najluđu noć provesti u Beogradu?

Zašto najluđu noć provesti u Beogradu?

by admin

Jedno pitanje a mnogo odgovara. Beograd je smješten na ušću Save u Dunav, jedan je od najstarijih gradova u Evropi i, pored Atine, najveća urbana cjelina na Balkanu. Odmah nakon velikih gradova poput Berlina, Londona, Barcelone nalazi se baš on, mali Beograd koji ima veliki broj klubova restorana i hotela, koji pružaju zabavu za sve. Pored zagarantovanog provoda tokom cijele godine, poseban je onaj za najluđu noć. Na sam pomen, Nova godina Beograd, zvuči obećavajuće. 

Malo para, a mnogo muzike

Žarište dobrog provoda za Novu godinu zasigurno su hoteli, koji se pretvaraju u glamurozno mjesto koje će ispuniti sva vaša očekivanja. Pitate se koji su to hoteli? Krenimo redom. 

Sinonim za tri riječi – Nova godina Beograd, zasigurno je Hotel Jugoslavija. Naime, ovo je najstariji srpski hotel koji svojim gostima obećava luksuznu uslugu u bilo kojem trenutku a doček Nove godine je poseban. Za samo 100 Eura, očekuje vas prava gala večer. O otmjenosti ambijenta kojem ćete svjedočiti za doček Nove godine u hotelu Jugoslavija, najbolje govori najveći Swarovski luster na svijetu s preko 40.000 hiljada kristala u predbanketu, koji se našao u Ginisovoj knjizi rekorda, kao i 16 velikih Swarovski lustera u samoj banket sali. Svake godine ovdje nastupaju najveće estradne zvijezde, a jedna od njih je i Seka Aleksić. Cijena uključuje elegantno mjesto za sjedenje, kompletnu večeru i neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića tijekom cijele večeri. Po želji uz kupljenu kartu za doček Nove godine u hotelu Jugoslavija, moguće je ostvariti akcijsku cijenu smještaja u hotelskim sobama. Smještaj nije obavezan, već je na raspolaganju samo kao dodatna opcija ko želi.

I Hotel Metropol Palace ubraja se među najluksuznije hotele u Beogradu. Dovoljno je reći da svečana sala hotela u kojoj se organizuje proslava za doček Nove godine može da ugosti čak 700 ljudi, što je uvjerljivo najveći kapacitet kada su u pitanju hoteli. U svečanoj sali ne postoji nijedan stub, niti bilo koja druga fizička prepreka koja bi zaklanjala pogled ka bini, i pogled uopće, tako da dešavanje kao što je Nova godina hotel Metropol Palace stavlja na listu poželjnih. Cijena po osobi se kreće od 120 eura do 180 eura u zavisnosti od pozicije stola u samoj sali i uključuje elegantno mjesto za sjedenje i kompletnu večeru. 

Među najprestižnijim hotelima je i Hilton, koji je jedini hotel sa 5 zvjezdica koji je smješten u strogom centru grada. Svečana sala hotela Hilton je ujedno najmanja među svečanim salama hotela te kategorizacije. S kapacitetom od samo 350 ljudi predstavlja pravi izbor za doček Nove godine za one koji ne vole pretjeranu gužvu, i koji vole da uživaju u čarima dobrog provoda s odabranom malobrojnom klijentelom visokog društva, uz vrhunsku zakusku i najbolji muzički program. Cijena po osobi je 170 eura, uključuje i hranu.

Beograd ima baš sve!

Ako ste već u Beogradu zbog proslave Nove godine, ostanite još koji dan u uvjerite se u to da Beograd ima baš sve što vama treba. Od ukusnih balkanskih specijaliteta, povijesnih znamenitosti, nezaboravnog noćnog života te ono najbolje – povoljne cijene. Obavezno posjetite, park Tašmajdan, Hram Svetog Save, Knez Mihajlovu ulicu, Kalemegdan… Pošto je riječ o najpopularnijoj destinaciji u Srbiji, Beograd je vrlo dobro povezan sa drugim gradovima u regiji i sa ostatkom Europe.

U Beogradu su razvijeni značajni privredni i poljoprivredni kapaciteti, posebno metalska, metaloprerađivačka i elektronska industrija, zatim trgovina i bankarstvo. Na širem području Beograda, Smedereva i Pančeva, na obalama Dunava, locirana je na 2000 kvadratnih metara slobodna trgovinska zona. U Beogradu se stvara 30% društvenog proizvoda Srbije.

Beograd je prestonica srpske kulture, obrazovanja i nauke. U njemu je najveća koncentracija institucija iz oblasti nauke i umetnosti od nacionalnog značaja. Tu je Srpska akademija nauka i umetnosti, osnovana 1886. kao Srpska kraljevska akademija; Narodna biblioteka Srbije, osnovana 1832; Narodni muzej, osnovan 1841. i Narodno pozorište, osnovano 1869. Grad je takođe i sedište Beogradskog univerziteta, osnovanog 1808. kao Velika škola, i Univerziteta umetnosti.

Beograd ima status posebne teritorijalne jedinice u Srbiji, koja ima svoju autonomnu gradsku upravu. Njegova teritorija je podeljena na 17 opština, koje imaju svoje lokalne organe vlasti.

You may also like

Leave a Comment